Cikkek

27
nov

Szempilla

Posted by Timi

Szempilla

Ívelt szempillák fél óra alatt? Halottál róla, hogy a szempilláknak nem csak a színén változtathatunk tartósan, hanem az ívén is?

A Szempilla curlinggel cicás ívet, a szempilla liftinggel emelt hatást érhetünk el, amely 6 hétig garantáltan tartós marad:

Miért szeretjük?


Bővebben
27
nov

Tévhitek az illóolajokról - 3. rész

Posted by Timi

3. tévhit: „Az illóolajokat párologtatva lehet csak alkalmazni.”

Az illóolajok párologtatva is fantasztikus hatást gyakorolnak a szervezetre, de egyéb módokon is használjuk őket az aromaterápiában. Az illóolajok vízben nem,de olajokkal, mézzel, tejszínben alkoholban jól oldódnak. Keverékek esetében tiszta 100%-os növényi olajokban hígítva esetleg gélekben, növényi kivonatokkal keverve is alkalmazzuk őket, hogy célzott, vagy intenzívebb hatást gyakoroljunk a szervezetre.


Bővebben
26
nov

Tévhitek az illóolajokról - 2. rész

Posted by Timi

2. tévhit: Az illóolajok használata csupán egy wellness irányzat.

Valójában létezik az aromaterápiának azon irányzata, mely a jó közérzethez segít hozzá alacsony koncentrációban alkalmazva az illóolajokat, pl. masszázshoz, szaunában.

Azonban a francia aromaterápia magas koncentrációban alkalmazva egészségmegőrző, illetve gyógyító, a hagyományos orvoslást kiegészítő terápiájaként alkalmazható.


Bővebben
23
nov

Tévhitek az illóolajokról - 1. rész

Posted by Timi

1. tévhit: Az illóolajok allergizálnak.

Sok olyan kérdéssel találkozom az illóolajok kapcsán, amit gondoltam összefoglalok és leírom nektek, egy sorozat formájában. Nézzük az első talán leggyakoribb tévhitet…

1. tévhit: Az illóolajok allergizálnak.

Az első tisztázni való kérdés, hogy mit nevezünk illóolajnak? Általánosságban nem jelenthető ki, hogy az illóolajok allergizálnak, de van alapja a feltevésnek, hiszen sok olyan forgalomban kapható készítmény van, melyre az illóolaj megnevezés van írva, de igazából szintetikus anyagokból állnak, vagy vegyítve vannak a természetes összetevőkkel.


Bővebben
26
okt

A FEKETEBORS ILLÓOLAJA SEGÍTI A DOHÁNYZÁSRÓL VALÓ LESZOKÁST

Posted by Admin

48 dohányos körében a következő kísérletet végezték el: véletlenszerűen három csoportra osztották a kísérletben résztvevőket, és megvonták tőlük a cigarettát. Az első csoport szobájának a légterében feketebors illóolajat párologtattak, a másodikban borsmenta illóolajat, a harmadik szobában pedig a kontroll csoport volt, akiknél semmit nem tettek a párologtató edénybe. A vizsgálat eredménye: a feketebors illóolajat használó csoportnál a másik két csoporthoz képest szignifikánsan csökkent a cigaretta utáni sóvárgás, és az elvonással járó szorongásos tünetek is.


Bővebben